пʼятниця, 26 січня 2018 р.

«Живий ланцюг» – символ єдності України


22 січня 20018 року, у День Соборності та Свободи України, учнівський та педагогічний колективи  Щирецької ЗОШ І-ІІІ ст. №1 імені Героя України Богдана Ільківа, учні та вчителі Щирецької ЗОШ № 2 І-ІІІ ст. разом з керівними органами Щирецької територіальної об'єднаної громади,   взяли участь в  урочистих заходах, присвячених цій знаменній даті в історії українського державотворення.
Сто років тому, 22 січня 1918 року, IV Універсалом Центральної Ради було проголошено незалежність УНР.
Перший "живий ланцюг" в Україні було утворено в січні 1990 року, який тоді  з'єднав Київ і Львів.  Щороку 22 січня, починаючи з 1990 року, люди стають у живий ланцюг, щоб нагадати українцям про дві дати в історії української державності - 22 січня 1918 року, коли Центральною Радою було ухвалено Четвертий Універсал, та 22 січня 1919 року, коли відбулося об'єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в одну державу.
Подібні "ланцюги Соборності", 22 січня, проходять  не лише у нас, а й в інших українських містах. За кордоном такі заходи відбуватимуться у Швеції, Британії, Польщі, Естонії, Канаді, Німеччині й США. Головна мета "Живого ланцюга Соборності" - об'єднати українців під національними прапорами.
Ланцюг єднання - це символ того, що український дух не згасає, що люди нашої держави завжди будуть відстоювати власні інтереси і ніколи не зрадять власний народ.
Слава Україні! Героям слава!!!                                                                  

   Педагог-організатор Кунець З.І.





Немає коментарів:

Дописати коментар