четвер, 9 листопада 2017 р.

Мальовнича природа Розточчя


Днями учні 9 - А класу  з класним керівником Паньків Наталею Олександрівною оглянули  мальовничу природу Розточчя, помолилися в давніх храмах. Під час цієї екскурсії учні побували у місті Жовкві , яке за кількістю архітектурних пам’яток займає друге місце у Львівській області після міста Львова. У ХVІІ ст. Жовква служила резиденцією польського короля Яна ІІІ Собєського і відігравала важливе торгівельне, економічне та політичне значення.
Діти побували на центральній площі Жовкви, Вічевій, побачили колишнє лобне  місце, де страчували людей, побачили Жовківський замок, який на відміну, від Львівського зберігся до наших днів, хоча й у дуже поганому стані , побачили дві брами через які можна було потрапити до міста, побували у костелі св. Лаврентія з чудовими надгробними пам’ятниками родини Жолкевських, які вважаються засновниками Жовкви, відвідали греко-католицький храм Різдва Христового , де зберігаються мощі св.Партенія – покровителя Жовкви .
Далі вирушили до Крехівського монастиря, який за легендою був заснований двома монахами Сільвестром і Іоілом в кінці ХVст. Зараз він належить отцям василіанам. Недарма Крехівський монастир вважають святим місцем, адже перебування тут запам’ятається назавжди.
Додому повертались втомлені, але дуже задоволені цікавою екскурсією.
Педагог-організатор Кунець З.І.







Немає коментарів:

Дописати коментар