понеділок, 26 лютого 2018 р.

Небесній сотні, шана й молитви 
 За чисті душі, що злетіли в небо
  Їм шлях високий ,Боже, освяти
  І в мирі, Господи, прийми до себе

   В Україні 20 лютого проголошено Днем пам’яті Небесної Сотні. В цей день всі українці вшановують тих, хто поліг за свободу і справедливість.
Зранку, 19 лютого,  учнівський та педагогічний колективи вшанували подвиг  Героїв Небесної Сотні на лінійці пам’яті «Небесна Сотня у наших серцях», яку розпочали молитвою за Героя Небесної сотні , Богдана Ільківа , ім’я якого носить Щирецька ЗОШ №1.  «Їх  назвали «небесною сотнею» тому, що вони загинули  за правду, свободу,  незалежність  своєї держави  і  ціною жертовності  показали, що наш український дух  є незламним, а народ  – нескореним.
На превеликий жаль, у нашій країні досі йдуть бойові дії. У зоні АТО гине дуже багато чоловіків, особливо молодих хлопців, які захищають кордони нашої України, ризикуючи власним життям. Ми завжди пам’ятаємо про них.
  21 лютого учні 10 - 9 класів разом з  учителем історії Басюк О.Я.  переглянули   фільм про Небесну Сотню і Богдана Ільківа - Героя Небесної Сотні. Оксана Ярославівна розповіла учням  про трагічні події Революції Гідності.
У всіх класах упродовж тижня пройшли виховні заходи, приурочені вшануванню пам'яті Героїв Небесної Сотні: 20 лютого  виховна година «Пам’яті трагічних днів» (для учнів 1-4 класів) класні керівники Піпка А.М. та Хомин Г.Г.; години спілкування «Слава Небесній Сотні» (для учнів 1(5)-3(7) класів);  «Зима, що нас змінила» (для учнів 4(8)-5(9) класів), урок пам’яті  «Вони завжди у наших серцях» (для учнів 6(10)-7(11) класів). Відбулась виставка учнівських робіт, присвячена трагічним  подіям.
Учні переконані, що Небесна сотня стоїть перед Божим Престолом і буде повіки опікуватися долею України. І кожному потрібно пам’ятати про них: хто вони були і за що боролись, у що вірили, задля чого померли.

Слава Україні! Героям Слава!
Педагог-організатор Кунець З.І.










Немає коментарів:

Дописати коментар