вівторок, 13 листопада 2018 р.

Фестиваль стрілецької пісні



З нагоди 100-річчя проголошення Західноукраїнської Народної Республіки, в опорному закладі Щирецької ЗОШ  №1 відбувся фестиваль стрілецької пісні. Зокрема,  8 листопада перший урок розпочався ранковою бесідою: «ЗУНР — феномен національного державотворення». Учні старших класів взяли участь в покладанні квітів та запаленні свічок пам’яті на похованнях героїв ЗУНР, в рамках проекту «Свічка пам’яті. Меморіально-пам'яткознавчий вимір історії ЗУНР».
13 листопада, з нагоди 100-річчя проголошення Західноукраїнської Народної Республіки, в школі відбувся єдиний урок «Вони творили історію: політичні лідери ЗУНР».
До знаменної дати 100- річчя утворення ЗУНР у школі було проведено ряд виховних заходів. Класні керівники та вчителі початкових класів провели тематичні уроки, вікторини, виховні години про діячів державотворення.
Західноукраїнська Народна Республіка проіснувала 257 днів. Безсумнівно, поразку ЗУНР зумовив цілий ряд факторів. Проте жоден із них не здатний перекреслити роль цього державного утворення в історичному просуванні українського народу шляхом національної свободи і державної незалежності. Реальне існування протягом восьми з половиною місяців національної галицької державності поставило на практичний ґрунт в українському русі гасло Соборної Української держави. Досвід ЗУНР підтвердив, що здобути і відстояти незалежну національну державу можливо тільки завдяки напрузі сил усіх соціальних верств і політичних сил нації.
ЗУНР увійшла в історію як героїчна сторінка у боротьбі українського народу за незалежність, вільний демократичний розвиток.
Педагог-організатор Кунець З.І.
















Немає коментарів:

Дописати коментар