середу, 20 березня 2019 р.

У казковій країні братів Грімм


Німецька сьогодні дуже поширена у всьому світі. Вона визнана офіційною не тільки у Німеччині, але і в інших європейських країнах. Нею говорять, наприклад, в Австрії та Бельгії. Вона є рідною мовою в багатьох областях північної Італії, в східній Франції, Румунії. Тому знання німецької мови - це можливість спілкування зі 100-а мільйонами людей у ​​всьому світі.
 Німецька - рідна мова багатьох діячів культури і науки. Вивчаючи цю мову, ви познайомитеся з багатим культурним спадком цієї країни, з німецькими мислителями, письменниками і музикантами. Знання німецької - ваш доступ у світ літератури. Погодьтеся, знати рідну мову Шиллера, Кафки і братів Грімм - безцінно.
14 березня в ОЗ Щирецької ЗОШ №1 І-ІІІ ст. імені Героя України Богдана Ільківа відбувся літературний вечір, присвячений життю та творчості відомих німецьких письменників братів Грім. Вчитель зарубіжної літератури Хейлик Л.Ф. та учні 6-В класу розповіли цікаві факти з біографії казкарів. Під керівництвом вчителя іноземної мови Підгірної Н.М. учні 6-А класу інсценізували казку «Бременські музиканти» мовою оригіналу (німецькою мовою).
Німецька мова відкриває перспективи для молодого покоління. Такі заходи мотивують учнів  до вивчення німецької мови, сприяють формуванню країнознавчої, соціокультурної компетентностей.
Приємно було бачити веселі обличчя дітей, які під час дійства, не тільки отримали велике задоволення від спілкування німецькою мовою, а й доторкнулись до літературної спадщини Німеччини.
Голова Міністерства культури Маркевич В.













Немає коментарів:

Дописати коментар