неділю, 13 травня 2018 р.

День пам'яті та примирення



З метою гідного вшанування подвигу Українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки Другої світової війни, в Щирецькій ЗОШ№1 І-ІІІст. імені Героя України Богдана Ільківа   було проведено ряд заходів приурочених Дню пам’яті та примирення  і 73-ій річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
08.05.2018 року була проведена лінійка для  учнів школи. Головним завданням якої, було віддати данину шани героям війни, і тим, хто захищав Батьківщину десятки років тому, і тим, хто боронить її сьогодні.
Проведені тематичні бесіди серед учнів 1 – 4 класів «Ніхто не забутий, ніщо не забуто…», години спілкування з учнями 5 – 11 класів «Пам’ятає  врятований світ».
Вчитель історії Басюк О.Я. провела урок - презентацію для учнів 9-А класу «Участь українців у Другій світовій війні».
Учнівське самоврядування школи організувало інформаційні повідомлення «Руїни Другої світової війни» для учнів 6-11 класів.
            Учнями початкових класів були виготовлені символи відзначення Дня пам’яті та примирення в Україні та Європі червоні маки – квіти, що уособлюють кров, пролиту на полях боїв, та пам’ять про тих, чиє життя забрала війна.
Старшокласники взяли участь у круглому столі «Війна. Пам'ять. Сучасність», присвячений Дню пам’яті та примирення.
Класні керівники 1 – 11 класів провели години пам’яті «Уклін живим, загиблим слава!».
Педагог-організатор  Кунець З.І.










Немає коментарів:

Дописати коментар