середу, 24 жовтня 2018 р.

Всесвітній день захисту тварин



Щороку 4 жовтня весь світ відзначає День тварин (Всесвітній день захисту тварин). Сьогодні це свято відзначає свою 87-му річницю. Зародилося воно в 1931 році у Флоренції, на міжнародному конгресі прихильників руху захисту прав тварин.
Вважається, що саме ця дата була обрана не випадково: 4 жовтня відзначається день пам’яті католицького святого Франциска Ассізького, який є покровителем тварин. За багатьма легендами, святий міг спілкуватися з тваринним світом.
До цього дня, вчитель біології, Жукровська Ганна Михайлівна, провела  захід для учнів 8- 10 класів, щоб звернути увагу дітей на актуальні проблеми тваринного світу і навколишнього середовища. Важливо, що цей захід спрямований на те,  щоб донести до учнів інформацію про бережливе ставлення,  не тільки до безпритульних чи  диких тварин, а й до  домашніх вихованців, адже навіть в наші дні випадки жорстокого поводження з улюбленцями досить поширені.
Пам’ятайте, що всім братам нашим меншим потрібна турбота, ласка і ваша любов. Вони обов’язково відповідатимуть вам тим же!
У багатьох з нас також є свої домашні улюбленці,  сьогодні, 4 жовтня, саме той день, щоб прийти додому і потішити свого молодшого товариша. Проведіть з ним більше часу, пограйте, почастуйте  смачненьким, адже вони люблять нас просто за те, що ми є!
Педагог-організатор Кунець З.І.







Немає коментарів:

Дописати коментар