суботу, 12 жовтня 2019 р.

Мелодія і слово пісні – це могутня виховна сила


У Міжнародний день музики шкільна родина Опорного закладу  Щирецької ЗОШ №1 І-ІІІ ступенів імені Героя України Богдана Ільківа –  учні, вчителі та родичі школярів організували флеш моб, виконали «Червону руту»  Володимира Івасюка .
Легендарний український композитор та поет Володимир Івасюк  був одним із основоположників української естрадної музики. Автор 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до кількох спектаклів.  Івасюк також був професійним медиком та скрипалем. Грав на фортепіано, віолончелі, гітарі.
Захід покликаний зберегти споконвічні традиції української пісні, невипадково саме «Червону руту» взяли для виконання, оскільки цей твір написаний у складні часи українського поневіряння в умовах тоталітаризму. Сьогодні ми можемо вважати  цю пісню своєрідним ліричним гімном Української держави, про що свідчить її неодноразове виконання під час Революції Гідності поряд з Державним Гімном України.
  В цьому дійстві ми відчули себе частинкою великого українського народу, пройнялися гордістю за Україну. Саме в такі хвилини і пробуджуються паростки патріотизму в серцях наших дітей. Такі заходи несуть виховний характер і розвивають почуття єдності та сили духу. «Щасливі ми, що народилися на такій чудовій, багатій, мальовничій землі – на нашій славній Україні! Нема життя без України, бо Україна – це мати, яку не вибирають, бо Україна – це доля, бо Україна – це пісня, яка вічна на цій землі.  Я вірю, що серед цих юних виконавців є гідні нащадки, українці, які славитимуть Батьківщину», – сказала вчитель музики Пекар Л.І..
Мелодія і слово пісні – це могутня виховна сила, яка розкриває перед дитиною народні ідеали і сподівання. Кожне звернення до музичної спадщини як частини культури свого народу сприяє культурному піднесенню держави і нації.
Голова учнівського Міністерства культури Марта Дучак.






Немає коментарів:

Дописати коментар