понеділок, 4 листопада 2019 р.

Поїздка на кінопрем'єру


 «Захар Беркут» - учні 9- Б класу (керівник М. Я. Перервіна ), 9-А класу (керівник О. Я. Басюк) та 10 класу  (Л. А. Олійник) відвідали кінопрем’єру.
Сюжет твору Івана Франка “Захар Беркут” розгортається 1241 року у селі Тухля (зараз - на території Сколівського району Львівщини). Автор повісті  показав, як одна невелика громада може протистояти навалі цілої орди, якщо працює злагоджено і в єдності.
“До останньої краплі крові повинна боронити громада своєї свободи, свого святого ладу! І вірте мені, недалеко та хвиля, котра справді запотребує від нас крові! Будьмо готові й її пролити в своїй обороні!”, - каже Франковий Захар Беркут до громади тухольців. На жаль, ці слова актуальні для України й зараз.
“Захар Беркут” Івана Франка є одним із небагатьох творів в українській літературі, де наші предки не вмирають у тяжких муках й поневіряннях, а відстоюють свою волю та гідність, і з гордістю перемагають.
            Учням дуже сподобався фільм. Кінострічка динамічна,  багата на  батальні сцени, в ній яскраво виражені сучасні ідеологічні прагнення — проголошення демократичних цінностей. Загалом же, маємо сучасне прочитання класики, що поєднує дух оригіналу з легкістю і драматизмом викладу, сучасними цінностями та політичною актуальністю.



Голова учнівського Міністерства культури Марта Дучак.

Немає коментарів:

Дописати коментар