вівторок, 25 травня 2021 р.

День філолога

   
  
25 травня знавці мови у багатьох країнах світу відзначають своє професійне свято – День філолога. Святкування традиційно припадає на 25 травня – наступний день після Дня слов'янської писемності та культури, коли вшановують укладачів слов'янської абетки Кирила і Мефодія.

День філолога – свято не лише тих, для кого ця наука є покликанням, професією чи діяльністю, але й усіх, хто любить Слово та розуміє його важливість; усіх, хто вивчає мову і навчає мови інших.

Філологія (від грец. φίλος – любов і грец. λόγος – слово, учення) – це сукупність гуманітарних наук: мовознавства, літературознавства, фольклористики, текстології, джерелознавства, риторики, палеографії тощо, які вивчають духовну культуру народу з текстів, зафіксованих у різних джерелах усного й писемного мовлення.

Щиро вітаю з професійним святом! Нехай у нашому житті буде якнайменше помилок, а близькі тішать милозвучною та грамотною мовою. Наша робота і наші зусилля відкривають для учнів нові горизонти, збагачують і надають особливу яскравість для всього суспільного життя! Зі святом нас! Успіхів та нових звершень!

Педагог-організатор О. Билень


Немає коментарів:

Дописати коментар