понеділок, 20 вересня 2021 р.

Екскурсія до святинь

   17 вересня 2021 р. учні 6-Б класу (кл.керівник Підгірна Н. М.) відвідали літературно-меморіальний музей Івана Франка. Діти занурилися в атмосферу будинку, дізналися нове про життя та творчість великого сина України Івана Франка.

  Екскурсія була змістовною і дуже цікавою. Екскурсовод немовби переніс школярів у минуле, розповідаючи про життя і творчість генія українського народу.

  У мальовничій місцевості Львова, поблизу Стрийського парку, стоїть будинок Івана Франка. У ньому видатний письменник, учений, політичний та громадський діяч писав свої найкращі твори. Експозиції музею відтворюють життєвий і творчий шлях письменника. Тут зберігаються майже всі першовидання творів генія, архівні документи, фотографії, рукописи, матеріали, що стосуються літературно-наукової, політичної і громадської діяльності, ювілейних святкувань і похорону Івана Франка.

  Не менш цікавою і пізнавальною була екскурсія по Личаківському кладовищі. Учні відвідали могили відомих українських діячів культури, мистецтва, релігійних та громадсько-політичних діячів. Віддали шану таким велетам України, як: Іван Франко, Соломія Крушельницька, Маркіян Шашкевич, Володимир Івасюк.





Не оминули і могили  наших Героїв зі Щирця Богдана Ільківа та Тараса Кончевича.

Педагог-організатор О. Билень

Немає коментарів:

Дописати коментар