понеділок, 26 березня 2018 р.

Виховний захід до Міжнародного дня рідної мови " Не цураймось рідної мови!"



Ти велична і проста.

Ти стара і вічно нова.

Ти могутня, рідна мово!
Іван Багряний

Українська мова – барвистий килим самоцвітів, що віками ткали генії нації і прості люди, які називають себе українцями. Кожне слово в ній – коштовний камінь з десятками граней. Наша мова – це криниця духовності і моралі, дзеркало українського менталітету, доброти, душевності, щирості.
Саме цю унікальність рідної мови намагалися донести учні 4-А класу під керівництвом Кулинич Н.М.та вчителя музичного мистецтва Пекар Л. І. в Міжнародний день рідної мови.
Цікаві факти про неповторність української  мови, наукові гіпотези вчених про вплив рідної мови на ДНК людини, мелодійні пісні та зворушливі вірші про материнську мову не залишили байдужим нікого із глядачів. Метою заходу було виховання любові до рідної мови, бажання її досконалого вивчення. Мова народу – найкращий цвіт, що ніколи не в’яне, а вічно живе, розвивається. 
    Недарма говориться, що без усякої іншої науки ще можна обійтися, а без знання рідної мови обійтися не можна. І це справді так. Людина, яка не хоче знати рідної мови, руйнує те, що повинно стати фундаментом її особистості.
Мова — краса спілкування, Мова — як сонце ясне, Мова — то предків надбання, Мова — багатство моє…

Педагог-організатор Кунець З.І.











Немає коментарів:

Дописати коментар