понеділок, 10 грудня 2018 р.

КОЛЕКТИВНИЙ НАВЧАЛЬНО-ПОШУКОВИЙ ПРОЕКТ «ЯК ГОТУЮТЬСЯ ТВАРИНИ ДО ЗИМИ»



 Навчальний проект для учнів 2-А класу провела класний керівник Голдун Ніна Михайлівна. До зими готуються не тільки люди, а й тварини. І завдяки цьому проекту,  учні помандрували  у царство тварин, дізнались, які зміни відбуваються в житті тварин з настанням холодів. Зима для тварин найважча пора року. З-під снігу вони не можуть добути вдосталь корму, мерзнуть, застуджуються.
Мета проекту -  сформувати ключові компетентності:
вміння навчатися – організовувати своє робоче місце; орієнтуватися у часі та берегти його; доводити роботу до кінця; 
виробляти стратегію своєї поведінки з урахуванням інтересів та потреб інших, співпрацювати з різними партнерами в групі, проявляти ініціативу; 
дбати про здоров’я – взаємозв’язок організму людини з природним оточенням;
 інформаційно-комунікативна – вміти добувати, опрацьовувати та використовувати інформацію з різних джерел, користуватися різноманітною довідковою літературою;
громадянська – здатність екологічно мислити, бережливо ставитись до природи;
 предметна компетентність – продовжувати ознайомлюватись з осінніми змінами в житті тварин (комах, птахів, ссавців) та їх різноманітним світом; досліджувати, як тварини пристосовуються до умов середовища з настанням холодів; розвивати спостережливість, уміння аналізувати, порівнювати,; виховувати інтерес та бережливе ставлення до тварин.
Учні працювали в групах. Відгадували загадки, представляли свої проекти. Організували виставку малюнків. Усім було цікаво та весело.
Вчитель 2-А класу Голдун Н.М.









Немає коментарів:

Дописати коментар