неділю, 22 вересня 2019 р.

Якщо ти байдужий до страждань інших, ти не заслуговуєш називатися людиною (Сааді, персидський поет)


З  16.09 по 20.09.2019 року в Опорному закладі Щирецької ЗОШ І-ІІІ ст. №1 імені Героя України Богдана Ільківа  проходив  тиждень “Протидії булінгу”.
 Класні керівники провели виховні години з елементами тренінгу, бесіди, години спілкування на теми: “Що таке булінг?”, “Булінг в Україні та світі”, “Причини та наслідки булінгу”, “Запобігання булінгу в школі”, “Кібербулінг”, “Як подолати булінг?”.
В 2-Б класі Хлібун Ірина Дмитрівна провела  ранкову зустріч "Стоп булінг". Учні розмірковували, яку вагу  мають слова і вчинки: добрими можна зробити людину щасливою, а злими  і жорстокими - образити, принизити.  Тому учні запам’ятали золоте правило:" Усе, що хочете аби робили вам люди, те робіть і їм" . 





На уроці, учні 3-Б класу, керівник Микитко Ольга Михайлівна, отримали цікаву та корисну інформацію про проблему сьогодення в учнівському середовищі, мали можливість поговорити про те, хто стає жертвами шкільного булінгу. Діти говорили, про те, як захистити себе і своїх друзів від булінгу, дізналися  про свої права, обов’язки та відповідальність перед законом. Кожен бажаючий мав можливість висловити власну думку та свій погляд на дану проблему.


Булінг в освітньому середовищі негативно впливає на розвиток особистості дитини і на формування її системи цінностей, дуже важливо своєчасно і ефективно протидіяти жорстокій і насильницькій поведінці школярів.
Вчителі та психологи погоджуються, що повністю викорінити булінг зі шкільного середовища майже неможливо. Але звести випадки знущань до мінімуму можна шляхом спільних зусиль батьків і вчителів.
Педагог-організатор Кунець З.І.

Немає коментарів:

Дописати коментар