понеділок, 11 грудня 2017 р.

Історико-меморіальний музей Євгена Коновальця


5 грудня вчителі Мандзик Т.В. та Кунець З.І. з учнями 8-9 класів відвідали музей засновника УВО та ОУН полковника Євгена Коновальця в с. Зашків.
Музей-садиба Євгена Коновальця — історико-меморіальний музей у с. Зашків Жовківського р-ну Львівської обл. Відкритий у 1990  році в садибі родини Коновальців, де                Є. Коновалець народився і постійно жив у 1891—1901 та приїздив у наступні роки. У будинку розташована експозиція, яка висвітлює життєвий шлях і діяльність Є. Коновальця. Зібрано меблі, що належали Коновальцям, фотографії, документи, ужиткові речі того часу. 1990 було встановлено пам’ятник Є. Коновальцю, який 1991 був підірваний невстановленими особами. Відновлений і  відкритий того ж року. Залишки понівеченого першого пам’ятника експонуються у дворі музею-садиби.
Побувавши на батьківщині славного провідника, учні мали змогу відчути справжній  упівський дух . Збагачені історичними знаннями про визвольну боротьбу українського народу та переповнені масою позитивних емоцій учні повернулися додому.
Ми дякуємо організаторам даної екскурсії за чудову можливість глибше пізнати історію боротьби за свободу та гідність нашого народу та його героїв.

Педагог-організатор Кунець З.І.











Немає коментарів:

Дописати коментар