понеділок, 22 квітня 2019 р.

До 210-ї річниці від дня народження Гоголя


5 квітня в ОЗ Щирецької ЗОШ №1 І-ІІІ ст. імені Героя України Богдана Ільківа відбувся літературний вечір, присвячений 210-ій річниці від дня народження відомого письменника-мислителя світового рівня, визнаного класика української та російської літератури першої половини ХІХ ст. – Миколи Гоголя.
Учні 6-А класу під керівництвом вчителя зарубіжної літератури Хейлик Л.Ф. розповідали про унікальність постаті М.Гоголя, про його життєвий шлях, про причини, що розвивали його талант, про те, як склалась його доля. Переглянули презентацію „Обличчя української історії. Микола Гоголь".
            Письменник залишив у спадок рідному народові неоціненний доробок з повістей і романів, драматургії та публіцистики. Такі твори, як „Тарас Бульба", „Мертві душі", „Вечори на хуторі біля Диканьки", „Ревізор", „Вій" „Одруження", „Записки божевільного", можна поставити у ряд найвищих художніх досягнень світової літератури.
Микола Васильович Гоголь - письменник, що належить до найбільш оригінальних майстрів слова всіх часів, його ім'я стоїть поряд з іменами Шекспіра, Сервантеса, Данте.
Овіяний таємницею своїх містичних творів, він був звичайною людиною із своїми слабкостями, звичками, захопленнями. Його, українця за походженням, у Європі справедливо вважають предтечею сюрреалізму і містицизму в європейській літературі.
Урок запам’ятався усім, учні почерпнули для себе багато нового та цікавого.
Педагог- організатор Кунець З.І.






Немає коментарів:

Дописати коментар