середу, 11 квітня 2018 р.

Методоб’єднання вчителів біології та хімії



23 березня у нашій школі проведено планове засідання методичного об’єднання вчителів біології та хімії.
Вчителі відвідали відкритий урок-тренінг з біології у 8-А класі на тему «Сенсорні системи». Проводила урок Уляна Ярославівна Заяць, вчитель біології.
Урок-тренінг : форма організації навчальної  діяльності на основі надбання певних знань, навичок і закріплення навчального матеріалу.
На уроці діти почували себе впевнено, вільно висловлювали свої думки, були активними учасниками навчального процесу, продемонстрували добрі знання.
Актуалізацію опорних знань вчитель провела диференційовано: від опитування до декількох видів самостійної роботи – як на місцях так і біля кожної із дошок (звичайної шкільної та інтерактивної).
Уляна Ярославівна використала різні дидактичні методи та прийоми навчання із використанням ІКТ. Учитель застосувала яскраві інтерактивні матеріали та залучила сучасні цифрові технології. Одним із технологічних засобів, що довів свою ефективність, є інтерактивна дошка. У рекомендаціях концепції Нової української школи однією з основних ключових компетентностей є інформаційно-цифрова компетентність, яка передбачає впевнене, а водночас критичне застосування інформаційно-комунікаційних технологій. 
Поряд із віртуальним матеріалом були доречно використані наочні матеріали у вигляді муляжів. Проведений дослід у розрізі лабораторної робити, запланованої на цьому уроці. Не обійшлося і без міжпредметних зв’язків – насамперед з фізикою, а також з хімією.
Урок-тренінг був цікавим, насиченим  та змістовним для всіх його учасників.









Немає коментарів:

Дописати коментар