пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Вечір поезії Ліни Костенко



Поезія — це завжди неповторність, 

якийсь безсмертний дотик до душі.

(Ліна Костенко) 
Уся історія людства показує, що поетичне слово йде поруч із людиною. Це дар Божий для вираження своїх емоцій, це оспівування найпрекраснішого почуття — любові.
Поети — люди, багаті душею. Вони здатні до вияву сильних емоцій, їм властиве почуття прекрасного. У віршах поети найбільш емоційно виражають свої думки, переживання, ставлення до життя. Саме тому, вчителі та учні Щирецької ЗОШ №1 І-ІІІ ст.  імені Героя України Богдана Ільківа вирішили провести вечір поезії, присвячений берегині українського віршованого слова – Ліні Костенко.
 Про творчість Ліни Костенко, яка несе не лише естетичну насолоду, а ще й здатна змінити світогляд та пробуджувати благородні почуття, про її життєвий шлях душевно та захоплено розповідали вчителі Хейлик Л.Ф., Пекар Л.І., Пасіцька М.С., Левицька Л.Я., Олійник Л.А. та учні 4-10 класів.
Попович М.С. зазначила, що поезія Ліни Костенко — це не просто точна рима. У ній яскраво відчувається душа поетеси, яка переповнена і стражданням, і розчаруванням, і безмежною любов’ю. Мабуть, саме тому твори Ліни Костенко люблять як і зовсім юні читачі, так і дорослі люди. Вони перекладені англійською, польською, білоруською, естонською, італійською, німецькою, словацькою та французькою мовами.
Учасники заходу дискутували про життя та творчість майстрині римованого слова, читали улюблені вірші Ліни Костенко «Світлий сонет», «Життя іде», «Вже почалось мабуть майбутнє», «Доля» та ін. Гості вечора також мали насолоду прослухати романси на  вірші Ліни Костенко у виконанні Ільдутової О. В. та Пекар Л.І.
Дзеркало Ліни Костенко – впродовж років правдиве і без дефектів. Мабуть, це і є змістом життя великої поетеси впродовж років оберігати гуманітарну ауру нації в первісному і сакральному стані.
Педагог-організатор Кунець З.І.













Немає коментарів:

Дописати коментар